11 de novembre, 2014

Visita al MNAC

MNAC
Avui seguim amb la setmana de reflexió educativa amb una visita al Museu Nacional d'Art de Catalunya. Hem sigut per uns moments nens de 4 i 5 anys. La visita que hem fet, ha sigut com si fóssim nens. La nostra guia ens ha fet sentir com viuen els nens aquella activitat i com els hi expliquen per tal de fer un lligam amb el seu procés d'aprenentatge. D'aquesta manera, el museu ens ha mostrat el compromís del centre cultural amb l'educació i la formació de les noves generacions, ja que tot centre cultural és també un centre educatiu i alhora una educació millor significa una cultura millor i d'aquesta manera els infants arribaran a ser ciutadans més lliures, més crítics i més actius culturalment.  
La visita taller que hem anat a veure era sobre l'escultura. Una tria d'escultures de la col·lecció d'art modern faran descobrir als més petits l'ofici d'escultor, i mitjançant propostes sensorials i de moviment, recreen les qualitats dels materials, les formes dels volums o els procediments que ha emprat l'artista en cada ocasió per expressar allò que volia. En la nostra visita hem pogut experimentar tot això, ja que hem fet cada activitat que farien els nens si estiguessin fent la visita. 
L'objectiu de la visita és l'explicació d'aquest ofici, la diferenciació de les qualitats (textura, color...) d'alguns materials (fang, pedra, fusta i metall), la diferenciació d'un ralleu a una escultura de volum rodó, com indicar les diferents maneres d'expressar un mateix tema en escultura, la descripció del procés creatiu i tècnic fets per l'escultor, establir relacions entre l'escultura i el cos i per últim gaudir amb les obres d'art i respectar-les. 
Així doncs, hem pogut veure la gran utilitat que té treure els nens de l'escola per portar-los a veure cultura, una activitat que pot semblar insignificant però per ells és de gran ajuda pel coneixement. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada