24 de novembre, 2014

Elements estructurals d'un blog

En visitar un blog, el primer que observem és una capçalera amb el títol i un cos central amb les entrades o articles ordenats per ordre cronològic invers, de manera que el més recent apareix en primer lloc. Cada article sol indicar les categories que hi corresponen, si es relacionen am etiquetes i si ha tingut algun comentari. 
Les categories formen part de l'organització del contingut, i les etiquetes són compartides per tota la comunitat, per trobar continguts mitjançant cercadors en diferents blogs.
En un lateral, hi ha el calendari que arxiva el contingut per data, la llista de categories utilitzades, un cercador intern i una llista de blogs que l'autor recomana. 
A més a més, moltes plataformes permet afegir complements com el nostre Twitter.
Un cop vist des de fora, si ens hi endinsem, el blog té un plafó de control on només pot accedir l'autor, ja que és on es controlen tots els elements del blog. 
És interessant destacar la possibilitat de crear diferents nivells d'usuaris, ja que en algunes situacions ens pot interessar que els usuaris puguin escriure i publicar però no modificar la plantilla.

He extret la informació de:
  • Llibre: "Usos educatius del blogs" de Fransesc Balagué i Felipe Zayas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada