08 de novembre, 2014

Una visita a l'Auditori

A l'assignatura de música, a principi de curs ens va proposar anar a veure una orquestre simfònica, ja que cap de nosaltres havia anat mai i era interessant per ampliar la nostra cultura.



El diumenge 19 d’octubre a les 18h, vaig poder tenir l’experiència d’anar a l’Auditori de Barcelona, que mai havia anat. Vaig veure l’orquestra simfònica Scheherazade, una obra inspirada en els contes de “Les mil i una nits”, amb el director Salvador Brotons i el trompetista Allen Vizzutti.
L'Auditori de Barcelona
Tot i no agradar-me gaire aquest tipus de música, vaig quedar molt sorpresa. Mai havia anat a un concert així i em va impactar moltíssim veure-ho en directa. Poder veure-ho i escoltar-ho va ser fantàstic. Mai m’havia aturat a fixar-me amb detall cada instrument. Haig de dir que tampoc em va emocionar ni em va posar els pèls de punta, però sí que és veritat que va ser una experiència impactant i alhora dolça, ja que el conjunt de tots els instruments sonant feien una melodia molt agradable per la meva oïda, i suposo que per això vaig sortir amb bones sensacions.
El que més em va impactar va ser el director. Com ja he dit, mai havia vist una orquestra tocar en directa, però si els instruments per separat, és per això que pot ser que el director va ser molt impactant per mi, no entenia res del que feia però em transmetia una vitalitat i una energia enorme. No parava de moure’s i tot sonava bé gràcies a ell, era qui dirigia cada instrument (quan havia d’entrar, quan parar…).
En definitiva, tot i no poder apreciar-ho de la mateixa manera que un especialista, ha estat molt bé l’experiència. Això sí, si tornés anar estic segura que aniria millor entesa per poder apreciar millor el que és, un treball amb moltíssima feia i dedicació enredera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada