23 d’octubre, 2014

Treballar amb la natura

Membres del grup
A l'assignatura de plàstica, per tal de treballar el Land-Art, un moviment de finals dels anys 60 que va sorgir als EUA, on es relaciona el paisatge amb l’obra. La professora després d'ensenyar-nos a l'artista Andy Goldsworth, que treballa amb el conjunt de la natura, amb les seves mans i tots els materials que utilitza formen part de la natura, ens va manar fer la nostra pròpia intervenció a la natura.
Amb el nostre projecte tots els membres del grup, vam voler plasmar el moment en què l'home s'evadeix de tota realitat, per això vam recórrer a l'essència de l'ésser humà en el seu entorn natural.
Per fer la nostra obra, vam escollir com a escenari la platja de Barcelona, ja que és un lloc on la gent va a relaxar-se i oblidar-se dels problemes de la societat, i això és el que volíem transmetre des d’un principi. Alhora el mar ens va inspirar els sentiments de llibertat, plenitud, temprança… tot un seguit d'adjectius que ens va ajudar a treballar en equip i a  fer més fàcil la realització d'aquest projecte.    
Un cop pensada la idea, vam haver de pensar i reflexionar sobre la nostra obra, i què volíem representar en ella. Per tal de fer-ho vam escollir un seguit de materials de la muntanya i la platja, ja que aquests elements naturals tan oposats reflectien en l'obra l'essència del nostre objectiu. Vam utilitzar de la muntanya pedres de diferents textures i mides, i herba fresca i verda, i de la platja petxines, cloïsses, musclos i la mateixa sorra que sense modificar-la ens ha servit de base.  

Mans a l'obra !
Una vegada decidit la idea, ens vam posar mans a l’obra!!
El primer pas va ser recopilar tots els materials, que no va ser fàcil, ja que vam haver d'anar a dos entorns diferents i no precisament aprop. Una vegada a la platja amb tots els materials, vam decidir el terreny on fer-ho i vam començar a treballar amb les mans i la sorra tot aplanant-la. Seguidament vam remarcar el perfil de la figura humana amb les petxines, cloïsses i musclos. I per últim vam utilitzar l'herba fresca per remarcar
Obra final
el contorn de la figura, ja que així
aconseguíem un paral·lelisme i alhora el contrast del mar i la muntanya.

Volem remarcar que el nostre objectiu era poder plasmar l’existència i la identitat de l'ésser humà en el seu entorn més primitiu.
Un cop assolit el nostre objectiu, vam reflexionar i vam concloure que la humanitat sempre ha anat de la mà de la naturalesa, i que l’art és un mètode excel·lent per treballar-ho i expressar la idea.
Amb aquesta activitat hem après que una obra d’art no té per què perdurar en el temps, sinó que pot ser efímer.
També hem pogut aprendre a fer un treball col·laboratiu, en grup, ja que sense la miqueta de cadascuna no haguéssim pogut arribar al resultat final.
Hem de destacar també que aquesta activitat és molt important en la infància, ja que els nens experimenten amb la natura, descobreixen nous materials, sentiments i així creix la seva creativitat.

Aquí us adjunto un power point on ens resumeix tot el projecte:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada