20 d’octubre, 2014

Analitzar blogs educatius

Per tal de fer-me una mica més professional en el món dels blogs, porto un temps removent i mirant-me un munt de blogs de diferents tipus: de professors, d'alumnes i professors, col·lectius, de mestres d'infantil... M'he adonat que un blog pot tenir moltes intencions diferents i que és molt important que això quedi ben clar al lector. Així doncs, després de dubtar per la gran varietat de blogs que hi ha i la gran informació que cadascun d'ells ens donen, vaig triar un blog d'una mestra d'infantil, ja que he pensat que pel que estic estudiant em pot fer útil al endinsar-me. El blog escollit, ha estat guanyador d'or a la VII edició de premis espiral edublogs en l'àmbit de blogs de mestres d'infantil. S'anomena "Un mundo de pequeñas cosas", i el podeu visitar a:                 http://aliena242.blogspot.com.es/

Aquest blog és d'una professora d'infantil de Saragossa on ens mostra el seu treball com a mestra, totes les activitats que fa amb els seus alumnes i els recursos que utilitza per realitzar els seus projectes com a mestra. D'entrada és un lloc on els pares poden accedir per veure tot el que van fent els seus fills i de quina manera ho fan, però principalment a qui va dirigit crec que és a altres mestres, per assabentar-se de recursos i materials que els hi pot ser de gran utilitat en la seva aula. A més a més, penja material per gent que es prepara com a futur/a mestre/a.

Al endinsar-me una mica més i ja mirant-m'ho amb uns ulls diferents, trobo que el blog està molt ben estructurat. La informació està dividida en pàgines estàtiques i dins de les pàgines es divideix per entrades que va publicant amb títols entenedors i clars. Utilitza diferents tipus, mides i colors de lletra, cosa que fa que el blog sigui més fàcil de seleccionar informació i de llegir-la. A més a més, no només utilitza el text per a comunicar-se, sinó que penja vídeos fets per ella, notes d'àudio, imatges i tutorials per explicar com s'utilitzen alguns dels recursos que fa servir. Una cosa interessant és que en gairebé totes les activitats que publica, hi ha comentaris d'altres mestres on li agraeixen tot el que penja, de pares fascinats per tot el que fan els seus fills... 

A la columna de la dreta, hi ha la seva presentació, un seguit de recursos, uns llista de blogs que li agraden i troba interessant compartir (blogroll), les entrades més populars del seu blog, els últims comentaris que li han fet, una sèrie de plugins o "widgets" (per seguir-la, per buscar alguna cosa en el blog, per traduir la pàgina, les visites que rep, els seus seguidors...).

Així doncs, pel que fa al llibre "Usos educatius dels blogs" el classificaria en un blog de professor (individual i amb recursos per a les àrees), en aquest cas ha utilitzat la plataforma Blogger, una de les més senzilles que hi ha i amb més facilitat d'ús.

Per acabar vull dir que l'activitat que fa aquesta noia és excel·lent i que crec que avui en dia tots els mestres haurien de fer-ho, ja que d'aquesta manera l'educació avançaria exponencialment i molt més ràpid. Si tots hi posem la miqueta que sabem serà molt més fàcil aprendre i millorar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada