14 d’octubre, 2014

Rita Pierson: "Cada nen necessita un campió"

El dia 7 d'Octubre, al seminari vam veure un vídeo molt interessant de Rita Pierson "Todo niño necesita un campeón"on ens explica diverses idees de com s’ha de ser mestre, sobre la importància de la motivació que un mestre ha de donar als nens i com d’important és la relació professor/a-alumne/a, el respecte que han de sentir els nens dels mestres igual que ha de ser a l’inversa, com els nens inicialment s’han de sentir integrats en l’àmbit emocional… He pensat que us pot agradar i fer reflexionar sobre l'educació que molts mestres imparteixen.
















Una idea que m’ha agradat molt d’aquest vídeo és el terme: EDUCAR = ESTIMAR. Això em fa reflexionar molt sobre aquesta professió, ja que un mestre no ha de ser un simple mestre, sinó que ha d’anar més enllà, ha d’aprendre a valorar i respectar als nens i alhora ha d’aconseguir la satisfacció de cada nen per la seva feina. Cada nen té el seu ritme i això significa que no tots poden treure una bona nota en matemàtiques, el què s’ha de procurar és que el nen no perdi la motivació per alguna cosa, si s’esforcen ho aconseguiran, ja que estan en edat de desenvolupament i creixement i no pots llençar el barret al foc perquè un nen no li surti un suma a la primera, i si tu li fas notar o veure que no pot el nen no podrà. Els nens s’han de desenvolupar i acceptar per ells mateixos, però necessiten que algú els ajudi, i aquest algú no pot ser un enemic, sinó que ha de ser una persona que el respecti i li doni confiança.


Amb tot això, he de dir però que els mestres com a éssers humans no poden evitar que algun nen no els hi agradi o caigui millor o pitjor, així doncs, a més a més de mestres, han de ser bons actors, ja que un nen no pot notar el menyspreu del professor, això seria una gran desmotivació per ell i un camí cap al fracàs escolar.   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada