01 d’octubre, 2014

Treball col·laboratiu: Google Drive

ZxItFDCAWNrcnafXxwnoLZNfU/pub?embedded=true">
Actualment, el treball en grup és fonamental per potenciar la col·laboració i el respecte en l'àmbit escolar. Fins ara, totes les tasques encomanades en grup havien estat falses, ja que no era un treball on cada membre aportava la seva idea i tots junts reflexionaven. Això era així, ja que la dificultat horària ho impedia o per simplement fer el treball més ràpid, i el que es feia era un treball fragmentat, on es dividien les tasques els membres del grup i després ho adjuntaven. Ara però, amb les noves eines de la tecnologia es poden fer treballs en grup col·laboratius, on la sensació un cop acabat el treball és d'aprenentatge compartit i enriquiment personal. Aquest tipus de treball es fan possible avui en dia gràcies a eines com el Google drive, que ens permet crear i editar documents en línia amb la possibilitat de treballar en grup. 

Així doncs, vam realitzar una sèrie d'exercisis per practicar: 
  1. Com crear i compartir documents de text.
  2. Com crear una presentació, compartir-la i emprar-la com una eina de comunicació.
  3. Com crear un formulari on-line, enviar-lo i que te'l responguin.
Vull destacar que aquesta activitat l'hem realitzat la Maria Vergés i jo, i que el contingut de la informació no és allò important, sinó el procediment de com hem fet cada tasca. 

1. Crear i compartir documents de text:
Primer de tot, cal que anem al nostre correu personal de Blanquerna i cliquem on posa "Drive" al marge superior dret. A continuació se'ns obre una nova finestra on hi trobem diverses opcions que ens aporta Google Drive, cal que cliquem "Nou" i "Documents de google". Una vegada ja hem creat el nostre document cal que li posem un títol. Així doncs, cliquem a sobre de "Document sense títol" i hi introduim un títol. Ara, només cal que el compartim amb aquelles persones que volguem. Per compartir el document hem de clicar "Comparteix", a la part superior a la dreta, i seleccionar qui volem que pugui editar, comentar o visualitzar el nostre document. Per tant, afegirem a "afegir persones" totes aquelles persones que volem que tinguin algun paper dins d'aquest document.
Finalment, compartim i guardem el fitxer que ens apareixerà posteriorment a "la meva unitat".
Us adjunto un tutorial on ens explica d'una manera molt senzilla com crear un document de text:




I aquí teniu el document que hem creat la Maria i jo:


2. Crear una presentació, compartir-la i emprar-la com una eina de comunicació:
Hem de tornar a clicar sobre "nou" i donar-li a l'opció "Presentacions de google". A continuació se'ns obrirà directament la presentació i ens apareixerà una pantalla que diu "Selecció d'un tema" i escollirem el disseny de plantilla que més ens agradi per iniciar la presentació.
Una vegada hem acabat la nostra presentació només cal que la compartim fent ús del mateix procés d'abans: clicar a "Comparteix", afegir les persones que desitgem que puguin editar, comentar o visualitzar la presentació i compartir i guardar. El fitxer se'ns desarà automàticament a "la meva unitat".
Us adjunto un tutorial on explica tot aquest procés:


I aquí teniu la presentació de la Maria i jo:



3. Crear un formulari on-line, enviar-lo i que te'l responguin:
Primer de tot hem de tornar a realitzar el procés anterior de clicar sobre "Nou", sobre "Més" i “Formularis de google”.
El primer pas és posar un títol al formulari. Una vegada hem posat el títol, podem incloure un breu resum del per què del formulari o passar directament a escriure les preguntes que volem fer als usuaris clicant sobre "Títol de la pregunta". Quan ja tenim la primera pregunta escrita podem canviar el model de resposta a la pregunta anterior clicant sobre "Tipus de pregunta" i escollint entre "Tipus test, escala, quadrícula, etc". Així doncs, anem omplint les caselles amb les respostes que volem que els usuaris marquin i cliquem "Ok" per finalitzar. De la mateixa manera que ho hem fet amb la pregunta número u ho hem de continuar fent amb la resta de preguntes que volguem fer.
Una vegada les tinguem totes cliquem a "Guardar" i, després, a "Veure respostes" i "Full de càlcul".
A continuació se'ns obrirà un full de càlcul amb una sèrie de columnes i files que mostraran les respostes dels nostres usuaris.
Per acabar només cal que cliquem a "Formulari" i, dins d'aquest, "Anar al formulari en directe" i ja podem respondre a les preguntes!
Quan hem respost totes les preguntes enviem les respostes on-line, que quedaran registrades al full de càlcul per ordre.
Us adjunto un tutorial perquè tingeu una explicació més visual:

I aquí teniu el meu formulari:



amb el full de respostes:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada