18 d’octubre, 2014

Llibre: "Usos educatius dels blogs.Recursos, orientacions i experiències per a docents"



Actualment vivim en una societat on han sorgit noves paraules, neologismes, com ara bloguer (persona que té un blog), blogosfera (xarxa social d'un grup de blogs i els seus bloguers, blocs...), etc. Per algunes persones poden semblar molts normals i corrents però per a altres no els hi són tan normals i corrents.
En aquest món de les noves tecnologies hi ha hagut un gran procés. S'ha passat de la web 1.0 a la web 2.0:
- La web 1.0 era una web on molt poques persones podien tenir una web personal. Hi havien unes persones que eres les encarregades de penjar la informació a Internet i l'altra gent eren simples lectors d'allò que penjaven o volien penjar per interessos personals.
- En canvi, a la web 2.0 qualsevol persona pot crear contingut i penjar-ho. Això en part, també és gràcies a les eines, les quals han estat molt fàcils i simples a l'hora de facilitar el treball. Ja no només és el fet de crear un contingut, sinó d'interactuar i compartir la informació amb altres persones. 
Els blogs ens han servit per trencar aquest circuit tancat entre professors i alumnes; el qual el professor té una informació que vol mostrar i l'explica, l'alumne fa veure que ha entès el que el professor ha explicat i el professor li fa una prova on l'alumne demostra si ha assolit o no els coneixements. 
Així doncs, els blogs són els mitjans idonis per a un ensenyament d'orientació constructiva que permet crear xarxa.
Els blogs serveixen entre d'altres moltes coses per: pensar, escriure, compartir i participar. A més a més, també ens serveixen per organitzar-nos, ja que podem organitzar la nostra informació, la nostra feina, els resums dels llibres, les frases que ens van agradant dels llibres, els blogs que ens interessen...
Fer un blog no és gens difícil tenint les plataformes que hi ha com: blogger, nireblog, la coctelera i Wordpress. El difícil d'un blog és com mantenir-lo, ja que moltes vegades, es crea un blog i després el deixem abandonat. Per això, és recomanable que abans de crear un blog, es pensi la identitat que vols mostrar: a qui anirà destinat, com publicaré les entrades, quin vocabulari faré servir...
Bé ara que ja us he parlat una mica d'aquest llibre molt útil en l'àmbit didàctic, us deixo un enllaç on el podreu llegir:
https://mega.co.nz/#!iocC2JRa!6WlMt0KsPt22686YsE74Yva2WYceWgLnzPHI8chxHiw

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada