01 de desembre, 2014

Comparació entre Prezi i PowerPoint

Totes dues eines son maneres de fer presentacions. Aquí mostraré algunes qualitats i defectes de cadascun:
  1. Per començar està el tema on-line: Prezi s’utilitza des d’internet, per la qual cosa no fa falta posar la presentació en cap pendrive o pujar-la a qualsevol lloc, només necessita connexió o bé tenir descarregada l’aplicació a l’ordinador. 
  2. També poden ser comparats quant a mètode de presentació, ja que mentre PowerPoint juga amb diapositives, Prezi ho fa amb moviments de pantalla. Igual que en el punt anterior això pot ser positiu o negatiu. Potser ens interessi més fer una presentació més dinàmica en una sola fulla (i això amb PowerPoint resulta molt díficil de fer) 
  3. Una cosa molt important són les opcions que cadascun dona: Prezi només deixa inserir unes poques formes mentre que PowerPoint ve amb una gran varietat de formes. Això també passa amb altres petits elements com els marcs de les fotografies o vídeos. En aquests detalls PowerPoint deixa veure una part molt positiva seva i Prezi mostren gran defectes.
  4. Pel que fa a Prezi, diriem que és 100% lleguntatge audiovisual, ja que utilitza una imatge com a base del discurs, és una manera de captar l’atenció del oient. En canvi PowerPoint mostra idees i no arriba tant a les emocions, ja que hi ha més text, i el discurs pot fer-se més monóton i aborrit.
Conclusió:
By: Deb Nystrom
Tots dos tenen els seus defectes i virtuts i cadascun pot servir per un tipus de presentació diferent: Si volem alguna cosa dinàmic caldria agafar Prezi, però si volem una mica més tranquil, PowerPoint. Així doncs, podria dir que Prezi tira més cap al cantó de les emocions pel que fa a com el públic insereix la informació i com volem que ho fagin, i PowerPoint diriem que pot anar cap als dos cantons, el de les emocions i el de les idees, ja que depèn del tipus de discurs que vulguem donar farem una presentació amb més text o una altra amb més imatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada