01 de desembre, 2014

Núvol de paraules

A la classe de GTIC, unaaltra eina que vam utilitzar va ser el programa Wordle, un lloc on pot fer núvols de paraules, una representació condensada d'un document el qual atribueix una grandària a les paraules en funció de la freqüència d'aparició. 
Per posar-ho en pràctica vam fer un d'un artícle del diari El País:
                      
Vull destacar que quan utilitzem aquesta eina, és important plategar-nos que volem transmetre, ja que hem alterat l'ordre lògic del discurs per un ordre totalment matemàtic. Per això és interessant que no ens conformem amb el primer núvol que ens surti, que ens fixem en les paraules que surten més grans i amb colos més cridaners i ens preguntem si és aquella paraula la que volem donar-li importància. 

Com fem un núvol de paraules?
Primer de tot hem de buscar un text que vulguem transformar en un núvol de paraules. Seguidament el copiem i l’enganxem al “Bloc de Notes” de l’ordinador. Anem a la pàgina web Wordle i cliquem sobre “Crea el teu propi núvol”. Un cop realitzat copiem el text del “Bloc de notes” a l’espai on ens indica que enganxem el text i cliquem “Go”. A continuació el nostre núvol de paraules ja serà creat i només ens hem de dedicar a retocar-lo per tal d’aconseguir transmetre el nostre objectiu amb aquell text. Per acabar el guardem en format imatge per tal de penjar-lo al nostre blog o a qualsevol lloc on el vulguem col·locar.

He extret la informació de:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada